Om företaget » Uppdragsområden » Individuell och organisatorisk utveckling » Litteratur » Uppdragsgivare »

Kontakt »

 
 

Litteraturtips

Kontraktet

NYHET! Andra boken i Sigtuna-serien:
"Kontraktet" - 189.00 SEK

Spänningsroman
Action

Kommer som:
• E-bok 12 februari 2020
• Ljudbok 20 februari 2020
AdlibrisBokusBookbeatStorytel

Kontraktet - den andra spänningsromanen i Sigtunaserien - utspelar sig i Sigtunas hamn och i Stockholm skärgård. Både lokala och internationella finansiärer har stora planer för utveckling av Sigtuna och regionen runt omkring. John-Anders Malm med familj och vänner blir av en slump inblandade och upptäcker att allt som sker inte är lagligt.
 
Beställ enjelt via mejl
   

Morden i Sigtuna

 


Första boken i Sigtuna-serien:
"Morden i Sigtuna - bortom svart eller vitt" - 189.00 SEK

Snön hade virvlat in och lagt sig i ett tjockt lager på kroppen som hängde i den gamla ruinen. Det var julaftonsmorgon, och ännu vilade lugnet över Sigtuna. En vecka senare sker en förödande explosion. Och dessa händelser var bara början…

Två vanliga, medelålders Sigtunabor kommer tillsammans med sina familjer och en  - visar det sig - resursstark ung kvinna att både drabbas av, och med risk för sina liv, att jaga en mycket större och farligare liga än de någonsin kunnat drömma om.

• E-bok 76 kr
• Ljudbok 112 kr

AdlibrisBokusBookbeatStorytel

Det började med förflugna tankar när vi seglat till Sandhamn och vandrat runt på ön. Skulle inte Sigtuna också kunna vara utgångspunkt för en spänningsroman? Under sena kvällar i ruffen med något gott att äta och dricka började tankarna ta form, i början utan riktning eller mål, men tankarna tog så småningom över och bestämde själva. Det gällde bara att hänga med, och till slut var det klart". (Ralph Stenbäcker).

Ralph Stenbäcker, psykolog och organisationskonsult, tidigare chef och rektor, har tidigare givit ut psykologisk facklitteratur: "Det psykiska arvet" (som beskriver samhällsutvecklingens påverkan på våra personligheter – från neuros till narcissism. Nu är det dags att i spänningsromanens form beskriva ondska som kan drabba även en liten, idyllisk ort, men också beskriva goda krafter som verkar mitt ibland oss, ibland där man minst kunde vänta sig det

   
Erbjudan köp två böcker billigare
   
Om narcissism Ny facklitteratur - "Om narcissism"

- Inre och yttre splittring
- Narcissism och dess konsekvenser

Kraven i arbetslivet är i dag så stora att det ibland inte räcker med rätt person på rätt plats. Ibland krävs rätt personlighetsstörning på rättplats, och då krävs ofta en effektiv och charmig, men hänsynslös och manipulerande narcissist. I privatlivet skadar en sådan person ofelbart sin omgivning och till sist även slg själv. Han eller hon hon kan únder en tid uppnå strålande resultat, men priser brukar i längden vara högt, inte
minst för omgivningen.
   
Beställ enkelt via mejl
 
Det psykiska arvet Boken "Det psykiska arvet

Boken beskriver omognad och tidiga känslomässiga störningar
som är vanliga i vår tid. Den belyser hur vi alla har både mogna
och omogna sidor, men också hur människor med känslomässig omognad skadar sig själva och sin omgivning, och därigenom riskerar att slås ut ur samhällets gemenskap.

Boken belyser hur man i en del fall med hjälp av hög intelligens och arbetskapacitet, i kombination med känslomässig bristutveckling, kan komma långt i karriären, och från sådana positioner skada både sig själv och andra. Denna form av bristutveckling har i den allmänna samhällsdiskussionen inte uppmärksammats lika mycket som den form som leder till mer direkt utagerande destruktiva beteenden.

Texten bygger på utvecklingspsykologi i relation till hur organisationer och samhälle påverkar personlighetsutvecklingen hos enskilda. Texten utgör en pedagogisk syntes för praktiskt verksamma och andra intresserade. De förenklingar som finns är i de flesta fall medvetna, med syftet att vara pedagogiskt tydlig. Det är för närvarande minst lika viktigt att få ut kunskap om nutida personlighetsproblematik på bredden i samhället, som att uppnå en vidareutveckling och fördjupning av specialistkunskap för fackfolk.

För mer omfattande och djupare kunskap för yrkesverksamma inom bland annat vård, omsorg och skola, hänvisas till bl.a. Jan Ramström: Tonåringen i välfärdssamhälle. Beträffande grava personlighetsstörningar hänvisas till Crafoord, Kernberg, Evang m.fl. i referenslitteraturlistan. Referenslistan innehåller flertalet av de standardverk som var aktuella vid bokens tryckning.

Föreläsningar: Om teman eller avsnitt ur boken, exempelvis utvecklingspsykologi, mänsklig mognad-omognad, jagsvaghet, förhållningssätt, behandling mm.

 
Ralph Stenbäcker porträtt
   
  Kontaktuppgifter
   
 
  Författarkvällar med Ralph
   
  Specialerbjudande
   
  Föreläsningar
   
  Det psykiska arvet at Ralph Stenbäcker
   
  Det psykiska arvet föreläsning
   
  Deckare Morden i Sigtuna
   
  kisse
   
  deckare
   
 
 
     
© RALPH STENBÄCKER     Gilla oss på Facebook   Följ oss på Instagram